Kurssit

Tunnetaitoryhmä 7–12-vuotiaille lapsille, joiden sisarus sairastaa syöpää


  • Ajankohta:
  • Tapahtumapaikka: Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Milloin?

Kurssitapaamiset viikoittain kahdeksan kertaa torstaisin 8.9.–27.10.2022 klo 17.30–19.

Missä?

Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku

Kenelle?

Tunnetaitoryhmä on tarkoitettu 7-12-vuotiaalle lapselle, jonka perheessä sisarus on sairastunut tai sairastanut syöpää. Ryhmä muodostetaan sopivan ikäjakauman mukaan ilmoittautuneiden perusteella.  Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat kiinnostuneita harjoittelemaan mm. tunteiden tunnistamista, säätelemistä ja käsittelemistä. Ryhmä tukee lapsen itsetuntoa ja lapsi kokee omat vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa suurempana kuin ennen kurssia. Tunnetaitoryhmästä saa vinkkejä ja työkaluja käsitellä tunteita myös ryhmän jälkeen. Tunnetaitoryhmiin osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta.

Mitä?

Tavoitteena on lisätä monimenetelmällisesti lapsen tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea tunnetaitojen oppimisessa. Menetelmiä sovelletaan ryhmästä riippuen, käytössä on muun muassa hengitysharjoituksia ja kehon kuuntelua, draamaharjoituksia, liikkeellisyyttä, luovaa tunnetyöskentelyä, satuhierontaa ja keskustelua. Ennen tunnetaitoryhmän alkua vanhempien kanssa keskustellaan perheen tilanteesta puhelimitse ja jokaisen kerran jälkeen vanhemmalle lähetetään sähköpostitse tietoa käsitellyistä teemoista. Tunnetaitoryhmän keskivaiheessa järjestetään oma kertansa vanhemmille, joissa käsitellään sitä, miten vanhempi voi tukea omaa lastaan tunnetaidoissa. Viimeinen tunnetaitoryhmäkerta järjestetään niin, että vanhempi/vanhemmat ovat mukana.

Ohjaaja

Perhetyön asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaMM, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake.

Hakulomake saatavilla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen verkkosivuilta: Kurssit syöpää sairastaville – vuoden 2022 kurssit (linkki vie toiseen verkkopalveluun)

Hakuaika kurssille päättyy kuukausi ennen ryhmätoiminnan alkua

Osallistujien määrä ja valinta

Tunnetaitoryhmään on rajoitettu määrä paikkoja, ryhmään voi osallistua enintään 8 lasta.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoja

Pia Ilves, 044 451 5655 tai [email protected]. www.lounais-suomensyopayhdistys.fi