Kurssit

Yhteyttä itseen – tanssi-liiketerapian verkkokurssi syöpään sairastuneille


  • Ajankohta:

Missä?
Verkossa Teamsin tai Zoomin välityksellä valtakunnallisesti 

Kenelle?  

Kurssi on suunnattu syöpään sairastuneille, jotka haluavat vahvistaa kehollista turvan tunnetta, käsitellä liikkeen, kehotietoisuuden sekä keskustelun avulla omia ajatuksia ja kokemuksia. Syöpään sairastumisesta tai diagnoosin saamisesta on kulunut vähintään 6–12 kuukautta, koet että jaksat käsitellä asiaa ja osallistua kaikille ryhmäkerroille. Liikkuminen kurssilla ei ole fyysisesti raskasta, ja jokainen voikin tehdä harjoitteet itselle sopivalla tavalla kodin turvasta käsin. 

Mitä?  

Tanssi-liiketerapia on kehon, liikkeen ja keskustelun yhdistävä luova taideterapiamuoto. Kurssin ohjaajana toimii koulutettu tanssi-liiketerapeutti. Tanssi-liiketerapia ei edellytä liikunnallisia tai tanssillisia taitoja ja se soveltuu kaikenikäisille.   

 Tanssi-liiketerapia vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä. Se voi edistää mielialan kohentumista ja ystävällisempää suhtautumista omaan kehoon. Sen kautta voi löytyä uudenlainen suhde omaan liikkumiseen. Kurssilla pääsee käsittelemään ajatuksia ja tunteita keskustelun ja liikkeen avulla, oppii kuuntelemaan kehon viestejä sekä lepäämään ja rentoutumaan. Kurssi voi myös vahvistaa minäkuvaa syöpähoitojen muuttamassa kehossa. Verkkokurssilla keskitymme erityisesti myös kehotietoisuuden, turvan ja rentoutumisen vahvistamiseen. 

Ohjaaja tanssi-liiketerapeutti Kaisa Selin

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen/ sähköinen  hakulomake, jonka saa Satakunnan Syöpäyhdistyksen toimistosta tai www.satakunnansyopayhdistys.fi 

Hakulomake postitetaan osoitteeseen: Satakunnan Syöpäyhdistys, Yrjönkatu 2, 2.krs. 28100 Pori 

Hakuaika kurssille päättyy 2 viikkoa ennen kurssin alkamista. 

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan max 20 osallistujaa hakemuksen ja haastattelun perusteella.  Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa

Tanssi-liiketerapeutti Kaisa Selin, p. 045 645 0366 / [email protected],  toiminnanjohtaja Marita Inkinen/ Satakunnan syöpäyhdistys