Kurssit

Liikkeellä elämässä – tanssi-liiketerapeuttinen kurssi syöpään sairastuneille 


  • Ajankohta:

Milloin?

Syksyllä 2023, kurssitapaamiset 10 kertaa. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.  

Missä?

Helsinki, paikka tarkentuu myöhemmin. 

Kenelle?

Kurssi on suunnattu syöpään sairastuneille, jotka haluavat käsitellä liikkeen ja keskustelun avulla omia ajatuksia ja kokemuksia. Syöpään sairastumisesta tai diagnoosin saamisesta on kulunut vähintään 6–12 kuukautta, koet että jaksat käsitellä asiaa ja osallistua kaikille ryhmäkerroille. Liikkuminen kurssilla ei ole fyysisesti raskasta, mutta jokaisen tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti, istuutumaan lattialle ja nousemaan ylös.  

Mitä? Tanssi-liiketerapia on kehon, liikkeen ja keskustelun yhdistävä luova taideterapiamuoto. Kurssin ohjaajana toimii koulutettu tanssi-liiketerapeutti. Tanssi-liiketerapia ei edellytä liikunnallisia tai tanssillisia taitoja ja se soveltuu kaikenikäisille.   

Tanssi-liiketerapia vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä. Se voi edistää mielialan kohentumista ja ystävällisempää suhtautumista omaan kehoon. Sen kautta voi löytyä uudenlainen suhde omaan liikkumiseen. Kurssilla pääsee käsittelemään ajatuksia ja tunteita keskustelun ja liikkeen avulla, oppii kuuntelemaan kehon viestejä sekä lepäämään ja rentoutumaan. Kurssi voi myös vahvistaa minäkuvaa syöpähoitojen muuttamassa kehossa.   

Ohjaajat

Tanssiliiketerapeutti sekä Rintasyöpäyhdistyksen työntekijä  

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake: https://link.webropolsurveys.com/S/17F1D42F29602A82 

 Hakuaika kurssille päättyy noin kuukautta ennen kurssia 

Osallistujien määrä ja valinta 

Kurssille valitaan 8 osallistujaa hakemuksen ja haastattelun perusteella.  

Osallistuminen kurssille on maksutonta.