Nainen rentoutuu joogamatolla.

Etäliikunta

Liikunta edistää syövästä kuntoutumista ja nopeuttaa hoidoista toipumista. Se vähentää hoitojen haittoja ja lisää arjen hyvinvointia. Lähde liikkumaan!


Anna palautetta etäliikunnasta

Kevään etäliikuntakausi on päättynyt, mutta syksyllä alkaa taas uusi etäliikuntakausi. Osallistuitko kevään etäliikuntatuokioihin? Anna palautetta vastaamalla kyselyyn ja autat meitä kehittämään etäliikuntapalvelua. Alta löydät tuokiokohtaiset palautekyselyt:

Tallenteet – liiku ohjatusti milloin vain

Hyödynnä liikkumisessa lihaskunto- ja rentoutustallenteitamme.

Löydät paljon valmiita lihaskunto- ja rentoutustallenteita Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen YouTube-kanavalla
Lihasvoimaharjoitukset on toteutettu yhteistyössä Turun AMK:n opiskelijoiden kanssa.

Svenskspråkiga motionspass finns till ditt förfogande på nätet på BotniaCancer YouTube-kanal. Motionspassen har olika teman, bland annat Core, rörlighet och yoga. Motionspassen lämpar sig för cancerpatienter i vårdens olika skeden.

Etäliikuntaa ovat olleet järjestämässä:  Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Pohjanmaan Syöpäyhdistys, Satakunnan Syöpäyhdistys, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry ja Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys, Syöpäjärjestöt.

 

Vinkkejä liikkumiseen fysioterapeutti Marianne Himbergiltä.

Katso kaikki videot Syöpäjärjestöjen YouTube-kanavalla

Kroonista non-Hodgkinin lymfoomaa sairastavan Reijo Rantalan kokemukset.

Syöpää sairastavan liikunta

Liikunta vähentää syöpähoitojen haittoja, hoitoihin liittyvää väsymystä ja painonnousua sekä parantaa fyysistä kuntoa sekä elämänlaatua.

Lue artikkeli

Rajoitukset liikkumiseen

Joskus syöpää sairastavalla voi olla rajoituksia, jotka vaikuttavat liikkumiseen.

Lue artikkeli

Kuntoutus julkisessa terveydenhuollossa

Voit saada kuntoutusta julkisen terveydenhuollon puolella, jos sairautesi ja sen hoidot ovat vaikuttaneet työ- ja toimintakykyysi ja arjessa selviytymiseen.

Lue artikkeli

Lue lisää aiheesta

Syöpä-lehti | 2022

Liikunta on tärkeää myös syöpähoitojen aikana

Etäliikuntaan voi osallistua missä vain. On tärkeää, että syöpään sairastunut harrastaa liikuntaa ja liikkuu monipuolisesti jo heti diagnoosin saatuaan.  

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Liikunta palautti ilon ja voimat

Teki tiukkaa palata sairauden jälkeen kuntosalille, kun voimat olivat olemattomat. Mutta sitkeä liikkuminen palautti Reijo Rantalan työkunnon ja toi mahtavan fiiliksen.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Aina on hyvä sää pyöräillä

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Seppo Rajaniemi on sananmukaisesti liikkuva ihminen. Hänen hyvä hetkensä liittyy usein liikuntaan ja erityisesti pyöräilyyn.

Lue artikkeli