Nainen rentoutuu joogamatolla.

Etäliikunta

Liikunta edistää syövästä kuntoutumista ja nopeuttaa hoidoista toipumista. Se vähentää hoitojen haittoja ja lisää arjen hyvinvointia. Lähde liikkumaan!


Etäliikunnan kevätkausi 2024

Etäliikuntaa järjestetään 5.2.–26.4.2024. Luvassa on monipuolinen kausi, liikuntaa lihasvoimaharjoittelusta kehonhuoltoon tiistaista torstaihin! Voit osallistua tuokioihin vaivattomasti ja turvallisesti. Osa tuokioista on tallenteina, joita voit hyödyntää itsellesi sopivaan aikaan.

Maksuttomat etäliikuntatuokiot ovat ammattilaisten ohjaamia ja suunniteltu syöpään sairastuneille ja syövästä toipuville.

Kevään 2024 ohjelma

Tiistai

  • 16.45–17.30 Tanssillinen tuntiTervetuloa nauttimaan hyvästä olosta tanssin ja musiikin avulla. Tunnilla tehdään alkulämmittely sekä helppoja, kehoa avaavia ja liikuttavia tanssisarjoja. Vaikutteita otetaan eri rytmeistä ja nykytanssin ja lyyrisen tanssin maailmasta. Voit tehdä tunnin liikkeet juuri sinulle sopivalta tuntuvalla tavalla, laajemmalla liikkeellä tai tuolilla istuen. Voit avata itsellesi halutessasi Spotify-soittolistan tunnin taustalle esimerkiksi toiselta laitteelta. Tunnit ohjaa tanssi-liiketerapeutti ja joogaopettaja Kaisa Selin.Tunti toteutetaan Zoom-alustalla. Osallistu tästä.
  • 17.30–18.15 Venyttely ja rentoutuminenRauhallinen tunti jossa rauhoitumme ja avaamme kehoa venytellen, sekä pysähdymme pitkään kehotietoisuutta vahvistavaan loppurentoutukseen. Halutessasi voit laittaa toiselta laitteelta taustalle soimaan myös tämän rauhallisen Spotify-soittolistan. Tunnit ohjaa tanssi-liiketerapeutti ja joogaopettaja Kaisa Selin.Tunti toteutetaan Zoom-alustalla. Osallistu tästä.
  • 19.00–19.45 FasciaMethodTuntia ei pidetä 9.4.FasciaMethod -kehonhuoltotunti on matalan kynnyksen tunti, johon kaiken kuntoisten liikkujien on helppo osallistua. Tuokio sisältää dynaamista liikkuvuusharjoittelua, liikehallinta- ja tasapainoharjoitteita sekä täsmävenytyksiä kireille lihaksille. Tarvitset tunnille mukaan vain jumppamaton ja vesipullon. Tunnit ohjaa fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja osteopaatti Minna Karvinen.Tunti toteutetaan Teams-alustalla. Osallistu tästä.

Keskiviikko

  • 17.00–18.00 Rentoutus
    24.1., 28.2., 27.3., 24.4. ja 22.5.Lempeä rentoutusharjoitus rauhoittaa kehoa ja mieltä. Tuokiossa käytetään erilaisia menetelmiä, joista jokainen voi löytää itselleen sopivimman muodon. Rentoutus kestää noin 30–45 minuuttia, minkä jälkeen on aikaa kysymyksille ja kommenteille. Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kliininen hypnoterapeutti ja rentoutusvalmentaja Mervi Kaartoaho ohjaa lempeän rentoutusharjoituksen.Ilmoittaudu tällä lomakkeella ja saat vahvistusviestissä liittymislinkin.Tunti toteutetaan Teams-alustalla.
  • 18.30–19.45 Jooga 17.4. saakkaJoogassa keskeisintä ovat hengitys, hellittäminen ja rentoutuminen, oman kehon kuuntelu ja mielen hiljentäminen. Joogan avulla voi kuunnella itseään ja kehoaan lempeästi ja hyväksyen. Jooga on rauhallista, joten se sopii hyvin myös aloittelijoille. Sanna Kullbergin ohjaama jooga on lempeää ja sopii hyvin aloittelijoille.Tarvikkeet: halutessasi tyyny ja viltti loppurentoutusta varten.Ilmoittaudu tällä lomakkeella ja saat vahvistusviestissä liittymislinkin.Tunti toteutetaan Teams-alustalla.

Torstai

  • 18.00–19.00 Pilates

    Tuokio sisältää alkulämmittelyn, lihaksia vahvistavia, toiminnallisia liikkeitä, dynaamisia, virtaavia venytyksiä, tasapainoharjoituksia sekä yinjooga-venytyksiä. Ritva Kuhan ohjaaman tunnin tavoite on nostaa ja tasapainottaa kehon ja mielen energiatasoja. Tunnin jälkeen koet itsesi virkeämmäksi ja elastisemmaksi.Ilmoittaudu tällä lomakkeella ja saat vahvistusviestissä liittymislinkin.Tunti toteutetaan Zoom-alustalla.

Saavuthan paikalle Teams- ja Zoom-tuokioon noin 5–10 minuuttia ennen tuokion alkamista, jotta ehdit testata yhteyksien toimivuuden. Tutustu tarvittaessa alla oleviin ohjeisiin.
Avaa Teams-ohje (pdf)
Avaa Zoom-ohje (pdf)

Tallenteet – liiku ohjatusti milloin vain

Hyödynnä liikkumisessa lihaskunto- ja rentoutustallenteitamme.

Paljon valmiita lihaskunto- ja rentoutustallenteita Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen YouTube-kanavalla
Lihasvoimaharjoitukset on toteutettu yhteistyössä Turun AMK:n opiskelijoiden kanssa.

Svenskspråkiga motionspass finns till ditt förfogande på nätet på BotniaCancer YouTube-kanal. Motionspassen har olika teman, bland annat Core, rörlighet och yoga. Motionspassen lämpar sig för cancerpatienter i vårdens olika skeden.

Etäliikuntaa ovat olleet järjestämässä:  Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Pohjanmaan Syöpäyhdistys, Satakunnan Syöpäyhdistys, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry ja Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys, Syöpäjärjestöt.

 

Vinkkejä liikkumiseen fysioterapeutti Marianne Himbergiltä.

Katso kaikki videot Syöpäjärjestöjen YouTube-kanavalla

Kroonista non-Hodgkinin lymfoomaa sairastavan Reijo Rantalan kokemukset.

Syöpää sairastavan liikunta

Liikunta vähentää syöpähoitojen haittoja, hoitoihin liittyvää väsymystä ja painonnousua sekä parantaa fyysistä kuntoa sekä elämänlaatua.

Lue artikkeli

Rajoitukset liikkumiseen

Joskus syöpää sairastavalla voi olla rajoituksia, jotka vaikuttavat liikkumiseen.

Lue artikkeli

Kuntoutus julkisessa terveydenhuollossa

Voit saada kuntoutusta julkisen terveydenhuollon puolella, jos sairautesi ja sen hoidot ovat vaikuttaneet työ- ja toimintakykyysi ja arjessa selviytymiseen.

Lue artikkeli

Lue lisää aiheesta

Syöpä-lehti | 2022

Liikunta on tärkeää myös syöpähoitojen aikana

Etäliikuntaan voi osallistua missä vain. On tärkeää, että syöpään sairastunut harrastaa liikuntaa ja liikkuu monipuolisesti jo heti diagnoosin saatuaan.  

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Liikunta palautti ilon ja voimat

Teki tiukkaa palata sairauden jälkeen kuntosalille, kun voimat olivat olemattomat. Mutta sitkeä liikkuminen palautti Reijo Rantalan työkunnon ja toi mahtavan fiiliksen.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Aina on hyvä sää pyöräillä

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Seppo Rajaniemi on sananmukaisesti liikkuva ihminen. Hänen hyvä hetkensä liittyy usein liikuntaan ja erityisesti pyöräilyyn.

Lue artikkeli