Yksityinen terveydenhuolto

Sairausvakuutuksesta korvataan osa yksityislääkärin ja -hammaslääkärin palkkioista sekä tutkimuksen ja hoidon kustannuksista. Useimmat palveluntuottajat kuuluvat suorakorvauksen piiriin, jolloin korvauksen saa suoraan jo vastaanotolla.

Sairausvakuutuskorvausta saa myös yksityissairaalan hoitokustannuksista. Korvausta ei kuitenkaan makseta esimerkiksi toimistomaksuista, leikkaussalimaksuista tai hoitopäivä- ja poliklinikkamaksuista. Sairausvakuutuskorvausta voi hakea myös yksityislääkärin kirjoittamien lääkärinlausuntojen palkkioista. Korvausta saa lausunnoista ja todistuksista, jotka on kirjoitettu lääkekorvausta, sairauspäivärahaa tai kuntoutustarpeen arviointia varten.

Avautuu uudessa ikkunassa Lue lisää Kelan sivuilta

Lue lisää syövästä ja taloudesta

Syöpä ja taloudellinen tilanne

Syöpään sairastuminen voi heikentää merkittävästi potilaan ja hänen perheensä taloudellista tilannetta.

Lue artikkeli

Syöpä ja työnteko 

Useimmat syövän sairastaneet palaavat takaisin töihin hoitojen jälkeen tai jo niiden aikana.

Lue artikkeli

Potilaan oikeudet

Terveyspalveluita on saatava yhdenvertaisesti niin, ettei ihmisiä aseteta eriarvoiseen asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan tai asuinpaikan perusteella.

Lue artikkeli

Aiheeseen liittyviä sisältöjä

Syöpä-lehti | 2021

Sairaus syö toimeentuloa, mutta apua on saatavilla

Riittävätkö syöpäpotilaan rahat terveydenhuollon asiakasmaksuihin, ruokaan, vuokraan ja muihin laskuihin? Vastauksia saa sosiaalityöntekijältä, jonka palvelut ovat maksuttomia.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2020

”Yhteiskunta säästää väärissä asioissa”

Munasarjasyöpää sairastava Marjo Sorsa on käynyt läpi useat syöpähoidot ja kokee, että syövän hoitotulokset Suomessa ovat hyvät, mutta kuntoutuksessa säästetään, jolloin moni päätyy turhaan työkyvyttömyyseläkkeelle.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

”Pienikin apua on suuri apu”

Turkulainen Kristiina Uro on ollut vapaaehtoisena Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä lähes kuusi vuotta.

Lue artikkeli