Kondrosarkooma

Rustosyöpä. Rustosolukosta alkunsa saanut pahanlaatuinen kasvain.

Lue artikkeli

Kondylooma

Visvasyylä. Ulkoisissa sukuelimissä ja peräaukon ympäristössä esiintyvä hyvänlaatuinen kasvainmainen tai laakea muodostuma, jossa esiintyy tyypillisiä solumuutoksia (katso Koilosytoosi). Kohdunkaulan kondyloomilla on yhteys kohdunkaulan syövän syntyyn. Kondylooman aiheuttaa papilloomavirus (HPV).

Lue artikkeli

Konformaalinen sädehoito

Kohteenmuotoinen sädehoito. Kolmiulotteinen eli 3D-sädehoito. Sädehoitomenetelmä, jossa sädehoito kohdennetaan kasvaimeen useista eri suunnista niin, että hoidettava alue on tarkasti juuri kasvain ja ympäröivät terveet kudokset saavat mahdollisimman vähän säteilyä.

Lue artikkeli

Konisaatio

Leikkaus, jossa kohdunkaulasta poistetaan kartiomainen osa. Konisaatiota käytetään kohdunkaulan syövän esiasteiden hoitona.

Lue artikkeli

Koolon

Paksusuoli. Ohutsuolen ja peräsuolen välissä oleva suolen osa.

Lue artikkeli

Kordooma

Selkärangassa ja kallonpohjassa esiintyvä harvinainen luukasvain.

Lue artikkeli

Koriokarsinooma

Istukkasyöpä. Harvinainen pahanlaatuinen kasvain, jota tavataan kohdussa (syntyy istukkakudoksesta) ja kiveksissä (syntyy, kun sukusolujen esiasteiden muodostama kasvainkudos erilaistuu).

Lue artikkeli

Koriongonadotropiini

Istukkagonadotropiini, hCG. Istukan erittämä hormoni. Myös jotkut kasvaimet (teratooma, istukkasyöpä) erittävä hCG:tä, jonka pitoisuuden määritystä seerumista käytetään näiden kasvainten diagnostiikassa ja potilaiden seurannassa (vertaa Merkkiaine).

Lue artikkeli

Kraniofaryngeooma

Eräs kallonpohjan hyvänlaatuinen kasvain.

Lue artikkeli