Kurssit

Lynchin syndrooman kantajien yksilökurssi


  • Ajankohta:
  • Tapahtumapaikka: Peurunka

Milloin?

10.-12.11.2023

Missä?

Peurungan kylpylä

Kenelle?

Sinulle, jolla on Lynchin syndrooma. Olet sairastanut yhden, useamman tai et vielä yhtään siihen liittyvää syöpää. Kaipaat vertaistukea, tukea omien voimavarojesi vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Haluat tietoa Lynchin syndroomasta ja sen vaikutuksista elämän eri osa-alueilla. Olet motivoitunut saamaan tietoa, miten tukea kehon ja mielen hyvinvointia mm. ravitsemuksen ja liikunnan avulla. Diagnoosisi saamisesta on kulunut mielellään jo vuosi, olet halukas sitoutumaan kurssiohjelmaan ja jaksat osallistua kurssin liikunta-aktiviteetteihin.

Mitä?

Tämä kurssi tarjoaa sinulle tietoa Lynchin syndroomasta, sen vaikutuksista eri elämän osa-alueisiin, syöpään sairastumisesta, syövän hoidon ja syöpää ennaltaehkäisevien toimenpiteiden jälkivaikutuksista ja niiden kanssa pärjäämisestä. Kohtaat kurssilla muita Lynchin syndrooman kantajia ja vertaistuella on kurssilla iso rooli. Kurssi mahdollistaa omien voimavarojesi vahvistamisen, tiedon ja tuen saamisen sekä liikunnan ilon löytämisen.

Paneudumme myös suolistoleikatun ravitsemukseen ja liikunnan merkitykseen oman toipumisen ja hyvinvoinnin kannalta. Käsittelemme lisäksi sairastumisen kokemusta, sen tuomia muutoksia elämään ja omaa henkistä jaksamista. Liikumme yhdessä, keskustelemme ja jaamme tunteita sekä ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Ohjaajat

Jenni Tamminen-Sirkiä, toiminnanjohtaja, Colores- Suomen suolistosyöpäyhdistys ry ja Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake.
Hakulomake postitetaan osoitteeseen:
Colores- Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry,
Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki

Kurssille voi hakea myös sähköisellä lomakkeella, jonka löydät myöhemmin osoitteesta https://www.colores.fi/kuntoutuskurssit-suolistosyopaa-sairastavalle/

Hakuaika kurssille päättyy 10.9.2023.

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan 8 paria hakemuksen ja/tai haastattelun perusteella.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoja

Jenni Tamminen-Sirkiä, Colores- Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry, [email protected] puh 050 3776770