Ryhmä ihmisiä joilla siveltimet kädessä

Kurssit

Syöpäjärjestöt tarjoaa paljon erilaisia kursseja, joilla tuetaan hyvinvointiasi ja jaksamistasi. Kursseja järjestetään syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.


Kursseja monipuolisesti erilaisiin elämäntilanteisiin

Syöpäjärjestöt tarjoaa erilaisia kursseja, joista varmasti löydät sinulle sopivan. Kurssien tavoitteena on, että löydät voimia ja työkaluja oman hyvinvointisi tueksi, saat tietoa sairaudesta ja sen tuomasta elämänmuutoksesta, saat vinkkejä arjen ja ajatustesi käsittelyyn sekä kohtaat muita samassa tilanteessa olevia. 

On hyvä muistaa, että kuntoutuminen on jokaisen henkilökohtainen ja yksilöllinen prosessi. Se ei tapahdu yhden kurssin aikana, mutta kurssi voi laittaa alulle jotain tärkeää tai tarjota levähdyksen hetken. Kursseilta saat monenlaisia asioita -suuria ja pieniä. Yksi saa tietoa omasta sairaudestaan, toinen oppii kohtaamaan ja käsittelemään sairauden herättämiä tunteita, kolmas löytää uuden harrastuksen ja neljäs elinikäisen ystävän.  

Järjestämme kursseja niin syöpään sairastuneelle kuin läheisille, koko perheille, pariskunnille – ja läheisensä menettäneille. Kursseja on tarjolla eri-ikäisille, kouluikäisistä eläkeikäisiin. Ammattilaisen ohjaamia kursseja järjestetään eri puolella Suomea ympäri vuoden.

  • Avokursseille osallistutaan tyypillisesti kerran viikossa, muutama tunti kerrallaan ja kurssit kestävät parin kuukauden ajan. Suurin osa avokurssien tapaamisista toteutuu iltaisin.

  • Kurssit, joihin kuuluu majoitus ja ruokailut kestävät puolestaan 3-5 vuorokautta. Kurssit pidetään esimerkiksi kurssi- tai liikuntakeskuksissa.

  • Verkkokursseille osallistutaan etänä oman tietokoneen tai älylaitteen välityksellä. Verkkokurssit voivat toteutua viikoittaisina ryhmätapaamisina tai ajasta riippumattomana itseopiskelukurssina.

  • Hybridikurssit yhdistelevät edellä mainittujen kurssien toimintatapoja.      

Milloin kurssille kannattaa osallistua? 

Se riippuu sekä sinusta itsestäsi, tavoitteistasi, tarpeistasi sekä kurssin sisällöstä. Osalle kursseista voi hakeutua jo hoitojen aikana, osalle vähän myöhemmin. Huomioithan, että kaikkien kurssien hakuaika umpeutuu noin kuukautta ennen kurssin alkua. Mikäli sinua pohdituttaa hakeminen, kurssin oikea aikaisuus tai kurssin soveltuminen sinulle, voit keskustella kurssin järjestävän yhdistyksen ammattilaisten kanssa. 

Kaikki kurssit kootaan vuosittain kurssioppaaseen.


Tutustu kursseihin