Potilaan oikeudet
Terveyspalveluita on saatava yhdenvertaisesti niin, ettei ihmisiä aseteta eriarvoiseen asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan tai asuinpaikan perusteella.
Lue artikkeliTerveyspalveluita on saatava yhdenvertaisesti niin, ettei ihmisiä aseteta eriarvoiseen asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan tai asuinpaikan perusteella.
Lue artikkeliHoitojen jälkeen siirryt seurantaan. Syövän sairastanutta seurataan säännöllisin väliajoin. Seuranta vaihtelee syöpätyypin ja syövän levinneisyyden mukaan.
Lue artikkeliJokainen ihminen kokee sairastumisen omalla tavallaan. Syöpään sairastuminen aiheuttaa kuitenkin sairastuneelle usein psyykkisen kriisin.
Lue artikkeliMynämäkeläinen Tuula Nikkilä ei ajautunut vapaaehtoiseksi, vaan yksinkertaisesti löysi paikkansa muiden sairastuneiden auttajana. Hän toimii aktiivisesti Suomen Syöpäpotilaiden edustajana.
Lue artikkeliIhosyöpä on useimmiten näkyvä ja syntyy herkästi alueille, jotka ovat altistuneet eniten ultraviolettisäteilylle.
Lue artikkeliSyöpähoidot kehittyvät jatkuvasti. Tarjolla on yhä tehokkaampia ja tarkemmin kohdennettuja hoitoja syöpää vastaan.
Lue artikkeliSyöpä on yleisnimitys suurelle joukolle erilaisia sairauksia, joiden syyt, luonne ja ilmeneminen voivat olla hyvin erilaisia. Täysin yksiselitteistä määritelmää syövälle ei ole.
Lue artikkeliVuosittain löydetään reilut 550 uutta maksasyöpää, joista suurin osa miehiltä
Miesten maksasyöpä on kaksi kertaa yleisempi kuin naisten
Lasten syövät ovat harvinaisia. Vuosittain Suomessa sairastuu keskimäärin 160 alle 15-vuotiasta lasta syöpään.
Lue artikkeliVoit chattailla syöpään erikoistuneen sairaanhoitajan kanssa – tai soittaa tai lähettää viestin. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu on tarkoitettu sinulle, jota syöpä koskettaa.
Voit keskustella chatissä hoitajan kanssa klo 9–15 välillä. Näet chat-kuvakkeen sivustolla oikeassa alanurkassa.
Lue lisääNeuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. Palvelu on maksuton.
Lue lisääVoit saada vertaistukea sekä kahden kesken tukihenkilön kanssa, että vertaisryhmässä. Vertaistukea on tarjolla sekä kasvokkain että etänä.
Lue lisää