
Älä jää yksin
Kuortanelainen Kaija Kiviluoma on varsinainen vapaaehtoistyön työmyyrä. – Parhaita hetkiä on, kun olen voinut helpottaa jonkun toisen tuskaa tai pelkoa – ja kun kuulen sanat: ”Kiitos, että olet”.
Lue artikkeliValitse sinua koskettava tilanne ja syövän tyyppi, paina valitse ja tutustu sinulle suositeltuihin sisältöihin. Voit muuttaa valintojasi milloin tahansa. Tietojasi ei tallenneta vaan poistuvat sulkiessasi selaimen.
Lue lisää personoinnista Oma Polku sivulta.
Valitse alasvetovalikoista tilannettasi kuvaavat vaihtoehdot.
Personoidaan sisältöä...
Kuortanelainen Kaija Kiviluoma on varsinainen vapaaehtoistyön työmyyrä. – Parhaita hetkiä on, kun olen voinut helpottaa jonkun toisen tuskaa tai pelkoa – ja kun kuulen sanat: ”Kiitos, että olet”.
Lue artikkeliPalliatiivisen hoidon tarkoituksena on auttaa elämään syövän kanssa silloin, kun sairautta ei voida enää parantaa. Loppuelämän hoitoa suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon potilaan toiveet ja huolenaiheet.
Lue artikkeliKatja Tähkälle on tärkeää, että syöpään sairastunut kohdataan aidosti ja häntä tuetaan potilaan polullaan. Katja Tähkä aloitti syksyllä Syöpäjärjestöjen psykososiaalisen tuen päällikkönä. Häntä motivoi yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten sekä syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä kanssa.
Lue artikkeliLiisa Halme toivoo, että parantumattomaan syöpään sairastuneen puoliso otettaisiin paremmin huomioon
Lue artikkeliYhä useampi syövän sairastanut voi palata hoitojen jälkeen normaaliin elämään. Sairauden läpikäyminen vie oman aikansa. Syöpähoitojen loputtua on parasta ottaa rauhallisesti ja kerätä voimia.
Lue artikkeliSyöpä on kova isku paitsi sairastuneelle myös hänen läheiselleen. Sairastumisen myötä läheiset joutuvat käsittelemään suhdettaan sairauteen ja sairastuneeseen.
Lue artikkeliUseimmat syövän sairastaneet palaavat takaisin töihin hoitojen jälkeen tai jo niiden aikana.
Lue artikkeliPitkä poissaolo työstä saattaa vaatia tukea, joustoja ja kuntoutusta.
Lue artikkeliSyöpään sairastuneilla keskeisin selviytymistä edistävä tekijän on usein perheen ja läheisten riittävä tuki, jossa tunteiden kohtaaminen ja ilmaisu mahdollistuu.Lähisuhteiden merkitystä ei voi painottaa liikaa sairauden aikana.
Lue artikkeliLäheisen sairastuneen kohtaaminen kärsivänä ja kivuliaana herättää läheisissä avuttomuuden ja epävarmuuden tunteita.
Lue artikkeli