Minä ja suruni
Kurssilla pääset käsittelemään läheisesi menehtymiseen liittyviä tunteita ja surua keskusteluiden ja toiminnallisten menetelmien avulla.
Lue artikkeliKurssilla pääset käsittelemään läheisesi menehtymiseen liittyviä tunteita ja surua keskusteluiden ja toiminnallisten menetelmien avulla.
Lue artikkeliSarianne Hartonen on ollut Syöpäjärjestöjen yhteiskuntasuhdepäällikkö helmikuun alusta.
”Syöpäjärjestöjen vaikuttamistyötä tehdään sekä itsenäisesti että hyvin monenlaisissa eri verkostoissa.”
Syksyllä 2018 Simon le Roux mietti, mikä hänen ruoansulatustaan vaivasi. Oliko kyse suolistosyövästä? Hän ei keksinyt muita vaihtoehtoja. Kukapa terve ja urheilullinen viisikymppinen mies, joka syö ja elää terveellisesti, haluaa miettiä syöpää. Hänellä ei ollut aikaisemmin minkäänlaisia ruoansulatusongelmia.
Lue artikkeliPääkaupunkiseudulla asuva yrittäjä Janne Rantanen koki kivuliaasti sen, kuinka syöpähoidot voivat mennä pieleen. Lopulta kuitenkin löytyi lääkäri, joka kuunteli potilasta ja peräsuoleen tullut reikä saatiin korjattua.
Lue artikkeliSähkötupakan ja nikotiinipussien käyttö on yleistynyt nuorten keskuudessa.
Koulun vessasta pelmahtaa makean imelä tuoksu. Katukuvassa tarkkanäköinen voi nähdä nuoren kädessä värikkään kiekon, jossa lukee ”strawberry” ja nuori livauttaa pakkauksesta valkoisen tyynyn lähes huomaamattomasti ylähuulensa alle.
”Syöpäjärjestöt tarjoaa vuosittain kymmeniä kursseja syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen”, kertovat kuntoutuksen asiantuntijat Tuire Muona ja Minna Enqvist. Kursseilla on tavoitteena löytää kullekin osanottajalle sopivia keinoja oman jaksamisen ja arjen pyörittämisen tueksi.
Lue artikkeliKokemustoimija Mia Lindenin sydämenasia on levittää tietoa Lynchin syndroomasta.
Lue artikkeliKenelle? Sinulle, jolla on Lynchin syndrooma. Olet sairastanut yhden, useamman tai et vielä yhtään siihen liittyvää syöpää. Kaipaat vertaistukea, tukea omien voimavarojesi vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Haluat tietoa Lynchin syndroomasta ja sen vaikutuksista elämän eri osa-alueilla. Olet motivoitunut saamaan tietoa, miten tukea kehon ja mielen hyvinvointia mm. ravitsemuksen ja liikunnan avulla. Diagnoosisi saamisesta on kulunut […]
Lue artikkeliKeskiviikkoisin 6.3, 13.3 ja 20.3.2024 klo 16–20. Kurssilla saat tietoa geenivirheen periytyvyydestä ja syövän hoidoista. Pääset keskustelemaan geenivirheen merkityksestä ja vaikutuksista. Kurssi on tarkoitettu naisille ja miehille, jotka ovat sairastuneet rinta- tai munasarjasyöpään ja kantavat BRCA geenivirhettä.
Lue artikkeliKenelle? Sinulle, joka olet sairastanut tai sairastat suolistosyöpää. Kaipaat tukea omien voimavarojesi vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Haluat edistää hyvinvointiasi ja kuntoutumistasi mm. ravitsemuksen ja liikunnan avulla. Diagnoosisi saamisesta on kulunut mielellään jo vuosi, olet halukas sitoutumaan kurssiohjelmaan ja jaksat osallistua kurssin liikunta-aktiviteetteihin. Mitä? Tämä kurssi tarjoaa sinulle tietoa suolistosyövästä, sen hoidoista, syövän sairastamisen jälkivaikutuksista ja […]
Lue artikkeliVoit chattailla syöpään erikoistuneen sairaanhoitajan kanssa – tai soittaa tai lähettää viestin. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu on tarkoitettu sinulle, jota syöpä koskettaa.
Voit keskustella chatissä hoitajan kanssa klo 9–15 välillä. Näet chat-kuvakkeen sivustolla oikeassa alanurkassa.
Lue lisääNeuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. Palvelu on maksuton.
Lue lisääVoit saada vertaistukea sekä kahden kesken tukihenkilön kanssa, että vertaisryhmässä. Vertaistukea on tarjolla sekä kasvokkain että etänä.
Lue lisää