Kurssit

Perhekurssi syöpään sairastuneille ja heidän perheilleen

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhemmista on sairastunut syöpään ja heillä on alaikäisiä lapsia. Kurssi on tarkoitettu perheille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään kurssin teemoja; henkinen selviytyminen ja voimavarojen löytäminen, ymmärryksen lisääntyminen perheenjäsenen (vanhempi) vaikean sairauden vaikutuksesta lapsen käyttäytymiseen jerheen hyvinvointia edistävät tekijät. Lapsille järjestetään ohjattua toimintaa vanhempien oman ohjelman aikana.

Mitä?

Vanhempien osalta kurssin tavoitteena on saada vertaistukea samassa tilanteessa olevilta kurssilaisilta, lisätietoa sairauden vaikutuksista perhedynamiikkaan ja auttaa vanhempia tunnistamaan omia voimavarojaan. Kurssin menetelminä ovat asiantuntija-alustukset, keskustelut, pohdinta ryhmissä ja koko perheen yhteinen toiminta.

Lasten ja nuorten osalta kurssin tavoitteena on ryhmäytyminen, vertaistuen saaminen, perheiden yhdessäolo, onnistumisen kokemukset sekä tunnetyöskentely ja vanhemman sairauden käsittely toiminnallisten menetelmien kautta. Menetelminä on leikki, liikunta, tunnetyöskentelyn eri menetelmät sekä koko perheen yhteinen toiminta.

Ohjaajat

Moniammatillinen työryhmä, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen tai sähköinen hakelomake.

Hakulomake postitetaan osoitteeseen: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku

Hakuaika kurssille päättyy 15.6.2024

Lähitapaamiset Majoituskurssi Perhe Ajankohdat:
15.07. - 19.07.2024
Hinta: Maksuton Osallistujien maksimimäärä
10 perhettä
Järjestäjä
Lounais-Suomen syöpäyhdistys
Lisätietoa
Meri-Karinan kurssitoimisto, [email protected], 02 2657610
Paikan lisätiedot
Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku