Kurssit

Tunnetaitoryhmä nuorille

Viikoittaiset kokoontumiset 8 kertaa torstaisin 31.10.-19.12. klo 17–18.30.

Kenelle?

Tunnetaitoryhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joiden perheenjäsen sairastaa tai on sairastanut syöpää. Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat kiinnostuneita harjoittelemaan mm. tunteiden tunnistamista, säätelemistä ja käsittelemistä. Ryhmä tukee lapsen itsetuntoa ja lapsi kokee omat vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa suurempana kuin ennen kurssia. Tunnetaitoryhmästä saa vinkkejä ja työkaluja käsitellä tunteita myös ryhmän jälkeen. Tunnetaitoryhmiin osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta.

Mitä?

Tavoitteena on lisätä monimenetelmällisesti lapsen tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea tunnetaitojen oppimisessa. Menetelmiä sovelletaan ryhmästä riippuen, käytössä on muun muassa hengitysharjoituksia ja kehon kuuntelua, draamaharjoituksia, liikkeellisyyttä, luovaa tunnetyöskentelyä, satuhierontaa ja keskustelua. Ennen tunnetaitoryhmän alkua vanhempien kanssa keskustellaan perheen tilanteesta puhelimitse ja jokaisen kerran jälkeen vanhemmalle lähetetään sähköpostitse tietoa käsitellyistä teemoista. Tunnetaitoryhmän keskivaiheessa järjestetään verkossa oma kertansa vanhemmille, joissa käsitellään sitä, miten vanhempi voi tukea omaa lastaan tunnetaidoissa. Viimeinen tunnetaitoryhmäkerta järjestetään niin, että vanhempi/vanhemmat ovat mukana.

Ohjaajat

Perhetyön asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä verkkolomake.

Hakuaika kurssille päättyy kuukausi ennen ryhmän alkua (30.9.2024)

Lähitapaamiset Avokurssi Yksilö Ajankohdat:
31.10. - 19.12.2024
Hinta: Maksuton Osallistujien maksimimäärä
8
Järjestäjä
Lounais-Suomen syöpäyhdistys
Lisätietoa
Pia Ilves, 044 451 5655 tai [email protected]. www.lounais-suomensyopayhdistys.fi, Meri-Karinan kurssitoimisto, [email protected] tai 02 2657 610.
Paikan lisätiedot
Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, Turku