Kurssit

Tunteet verkkoon –etäryhmä vanhempansa menettäneille alakouluikäisille lapsille (7–12-vuotiaat)

Tapaamiset maanantaisin klo 17–18

 

Kenelle?

Etäryhmä on tarkoitettu vanhempansa menettäneille alakouluikäisille lapsille (7–12-vuotiaat). Ryhmä muodostetaan sopivan ikäjakauman mukaan ilmoittautuneiden perusteella. Ryhmään voi hakea vanhemman kuolinsyystä riippumatta. Kyse on ennaltaehkäisevästä tuesta, ryhmä ei toimi kriisiryhmänä. Suositeltavaa on, että menetyksestä on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Menetyksestä voi olla kulunut myös jo pidemmän aikaa.

Mitä?

Etäryhmän tavoitteena on auttaa ryhmäläistä tunnistamaan ja vahvistamaan selviytymiskeinoja, voimavaroja ja vahvuuksia. Ryhmässä tehdään yhdessä erilaisia tehtäviä ja pohditaan, miten omaan oloon voi vaikuttaa ja miten omaa oloa voi helpottaa erilaisissa arjen tilanteissa, joissa surukin läsnä. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa omaa kokemusta turvallisesti muiden ryhmäläisten kanssa, joilla on samankaltainen menetystausta.

Ohjaajat

Ryhmiä ohjaavat sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaiset. Minna Enqvist, Syöpäjärjestöt ja Pia Ilves, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake.

Hakuaika kurssille päättyy noin kuukautta ennen kurssin alkamista.

Osallistujien määrä ja valinta

Hakuajan päätyttyä kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja varmistetaan, että ryhmä on sopiva hakijalle.

Teams-alustalla Verkkokurssi Yksilö Ajankohdat:
22.04. - 27.05.2024
Hinta: Maksuton Osallistujien maksimimäärä
Järjestäjä
Syöpäjärjestöt
Lisätietoa
Lisätietoa: Minna Enqvist Suomen Syöpäyhdistys ry, [email protected], 050 308 0304 Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry, [email protected], 044 451 5655
Paikan lisätiedot
Kurssi järjestetään etäkurssina Microsoft Teams-videoyhteydellä, joten voit osallistua kurssille asuinpaikkakunnasta riippumatta.  Osallistuminen vaatii toimivan nettiyhteyden, tietokoneen tai älylaitteen, jossa on kamera ja mikrofoni. Etäryhmä on valtakunnallinen, joten ryhmään voi hakea mistä päin tahansa.