Kurssit

Voimaa luonnosta ja taiteesta avokurssi

Tiistaisin klo 16.30–19

Kenelle?

Luovuutta herättelevä, toiminnallinen kurssi on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja sairaudesta toipuville. Kurssille voi osallistua myös syöpähoitojen aikana, jos kokee jaksavansa. Oma kyky ja jaksamisen taso riittää, juuri sellaisena kuin se on.

Mitä?

Kurssilla houkutellaan voimavaroja esiin piirtäen, maalaten ja muilla luovilla menetelmillä. Keskitytään läsnäolon tunteen eli flown herättelyyn ja sen hetkisten tuntemusten purkamiseen taiteen keinoin. Turvallisessa ryhmässä ei tarvitse aiempaa taidekokemusta, sillä se on suunniteltu kaiken tasoisille luovuuden herättelijöille kuin myös aiemmin taidetta harrastaneille. Ryhmässä vuorotellaan hiljaisella työskentelyllä ja keskustelulla eli  sairastumiseen liittyviä kokemuksia pääsee jakamaan yhdessä toisten kanssa. Pääfokuksessa on kuitenkin luovan tekemisen suoma mahdollisuus keskittyä tähän hetkeen ja läsnäolon parantavaan voimaan. Matalan kynnyksen taideharjoitukset vievät ulos lähipuistoon ja rännikaduille herättelemään aisteja ja tarkastelemaan kaupunkiluonnon pieniä yksityiskohtia.

Ohjaajat

Johanna Rossi, monialainen taiteilija ja ryhmätaideterapeutti ja Virpi Nissinen, sairaanhoitaja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen tai sähköinen hakulomake.

Hakulomake postitetaan osoitteeseen: Kuninkaankatu 23 B, 70100 Kuopio

Hakuaika kurssille päättyy 12.3.2024

Eri tapahtumapaikkoja Avokurssi Yksilö Ajankohdat:
02.04. - 28.05.2024
Hinta: Maksuton Osallistujien maksimimäärä
10
Järjestäjä
Pohjois-Savon Syöpäyhdistys
Lisätietoa
Virpi Nissinen [email protected], 040 733 4737
Paikan lisätiedot
Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ja yhdistyksen lähiympäristö