Mottoni on: tekemällä voi vaikuttaa!
Juha Pekka Turunen aloitti Syöpäjärjestöjen pääsihteerinä 1.4.2022.
Lue artikkeliSyöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.
Tutustu näköislehteen alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.
Juha Pekka Turunen aloitti Syöpäjärjestöjen pääsihteerinä 1.4.2022.
Lue artikkeliEtäliikuntaan voi osallistua missä vain. On tärkeää, että syöpään sairastunut harrastaa liikuntaa ja liikkuu monipuolisesti jo heti diagnoosin saatuaan.
Lue artikkeliKuntoutuskursseilla tehdään kaikenlaista, kurssilla voi vaikka opetella melomaan. Teemakurssit ovat valtavan suosittuja, melonnan lisäksi on tarjolla monenlaista liikuntaa, tanssi- ja taideterapiaa. Kurssi voi olla viiden päivän irtiotto poissa kotoa tai tapaamisia on kerran viikossa parin kuukauden ajan. Myös etänä voi osallistua monelle kurssille.
Lue artikkeliHaimasyövän oireiden epämääräisyyden vuoksi sairaus havaitaan usein liian myöhään parantavien hoitojen kannalta. Uudet yhdistelmähoidot voivat kuitenkin pidentää potilaan elinaikaa.
Lue artikkeliMaria Veitola menetti isänsä haimasyövälle, mutta isän ja tyttären rakkaus elää yhä.
Lue artikkeliVertaistukikoulutus antoi hyvät valmiudet toimia vertaistukijana, kertoo Tuija Etula. Hän on Coloresin, Suomen suolistosyöpäyhdistyksen vapaaehtoinen.
Lue artikkeliSusanna Huuskonen johtaa vaativan erityistason saattohoitoon erikoistunutta Terhokotia Helsingissä. Hän päätyi Terhokotiin hieman sattumalta, kuten usein elämässä käy.
Lue artikkeliVoit chattailla syöpään erikoistuneen sairaanhoitajan kanssa – tai soittaa tai lähettää viestin. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelu on tarkoitettu sinulle, jota syöpä koskettaa.
Voit keskustella chatissä hoitajan kanssa klo 9–15 välillä. Näet chat-kuvakkeen sivustolla oikeassa alanurkassa.
Lue lisääNeuvontapuhelin palvelee numerossa 0800 19414. Hoitaja vastaa puhelimeen maanantaisin ja torstaisin klo 10-18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-15. Palvelu on maksuton.
Lue lisääVoit saada vertaistukea sekä kahden kesken tukihenkilön kanssa, että vertaisryhmässä. Vertaistukea on tarjolla sekä kasvokkain että etänä.
Lue lisää