Syöpää sairastavan matkakustannukset

Kela korvaa syövän hoidosta ja kuntoutuksesta aiheutuneita matkakustannuksia. Korvausta voi hakea matkoista lääkäriin tai lääkärin määräämään tutkimukseen tai hoitoon.

Kela maksaa yleensä matkakorvauksen lähimpään lääkäriin, tutkimus- tai hoitolaitokseen halvimman kulkuneuvon mukaan. Kela voi korvata myös taksilla tehdyn matkan.

Syöpäpotilaan kuntoutukseen liittyviin matkakustannuksiin voi myös hakea korvausta Kelasta. Matkat Kelan kuntoutukseen korvataan Kelan tekemän kuntoutuspäätöksen perusteella. Syöpäjärjestöjen kursseille ei kuitenkaan ole mahdollista hakea Kelan matkakorvausta.

Taksimatkojen korvaukseen Kelalla on erilaisia vaihtoehtoja, suositeltavaa on käyttää ns. Kela-taksia. Yksityiskohdat voi tarkistaa Kelan sivuilta.

Ohje taksin tilaamisesta(Kela)

Matkakustannusten omavastuuosuudet kerryttävät vuotuista maksukattoa, joten kaikki matkakuitit kannattaa säilyttää. Katon täyttymistä voi seurata Kelan sähköisestä asiointipalvelusta. Matkakustannukset voivat olla henkilön omia, hänen saattajansa tai perheenjäsenen kustannuksia. Maksukaton määrän voi tarkistaa Kelan sivustolta.

Matkat, omavastuu (Kela)


Lue lisää syövästä ja taloudesta

Syöpä ja taloudellinen tilanne

Syöpään sairastuminen voi heikentää merkittävästi potilaan ja hänen perheensä taloudellista tilannetta.

Lue artikkeli

Toimeentulo ja verotus

Syöpään sairastuminen voi heikentää merkittävästi potilaan ja hänen perheensä taloudellista tilannetta.

Lue artikkeli

Syöpä ja työnteko 

Useimmat syövän sairastaneet palaavat takaisin töihin hoitojen jälkeen tai jo niiden aikana.

Lue artikkeli

Aiheeseen liittyviä sisältöjä

Syöpä-lehti | 2021

Sairaus syö toimeentuloa, mutta apua on saatavilla

Riittävätkö syöpäpotilaan rahat terveydenhuollon asiakasmaksuihin, ruokaan, vuokraan ja muihin laskuihin? Vastauksia saa sosiaalityöntekijältä, jonka palvelut ovat maksuttomia.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2020

”Yhteiskunta säästää väärissä asioissa”

Munasarjasyöpää sairastava Marjo Sorsa on käynyt läpi useat syöpähoidot ja kokee, että syövän hoitotulokset Suomessa ovat hyvät, mutta kuntoutuksessa säästetään, jolloin moni päätyy turhaan työkyvyttömyyseläkkeelle.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

”Pienikin apua on suuri apu”

Turkulainen Kristiina Uro on ollut vapaaehtoisena Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä lähes kuusi vuotta.

Lue artikkeli