Keskustelufoorumin ohjeet

Siirry keskusteluforumiin tästä

Miten pääset kirjoittamaan sivustolle?

Rekisteröityminen

Voidaksesi kirjoittaa viestejä foorumille, sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi.

Käyttäjänimi ja salasana ovat pakollisia tietoja, joita tarvitset aina kirjautuessasi foorumille. Käyttäjänimi eli nimimerkki näkyy jatkossa kaikissa kirjoittamissasi viesteissä. Sähköpostiosoite tulee vain ylläpitäjän tietoon.

Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin osoitteesta [email protected]. Viestin saapuminen voi kestää hetken. Jos sähköpostiviestiä ei näy, muistathan tarkistaa roskapostilaatikon. Varmistathan myös, että olet antanut oikean sähköpostiosoitteen.

Sähköpostissa on linkki, jota klikkaamalla pääset asettamaan salasanan itsellesi. Järjestelmä ehdottaa valmiiksi jotakin salasanaa, mutta voit myös valita salasanan itse. Asetettuasi salasanan järjestelmä ilmoittaa: ”Salasanasi on palautettu. Kirjaudu sisään”. Tämä tarkoittaa, että salasanan asettaminen on onnistunut. Tämän jälkeen voit kirjautua keskustelufoorumille Kirjaudu sisään -linkistä ja aloittaa keskustelun.

Huomaa, että salasanan pitää olla riittävän vaikea, jotta sitä ei voida murtaa. Vaikeassa salasanassa on esimerkiksi numeroita, isoja ja pieniä kirjaimia sekä erikoismerkkejä. Salasanan voi reksiteröitymisen jälkeen vaihtaa käyttäjäprofiilista, kohdasta ”Muokkaa”.

Keskustelufoorumille kirjautuminen

Kun olet rekisteröitynyt Keskustelufoorumille, sinun on kirjauduttava sisään.

Voit muokata profiiliasi keskustelufoorumilla klikkaamalla linkkiä ”Käyttäjäprofiili”. Samassa paikassa voit vaihtaa salasanasi.

Kun lopetat keskustelun, muista kirjautua ulos etenkin silloin, jos olet koneella, jota käyttävät myös muut. Ulos kirjaudutaan keskustelufoorumilla olevasta linkistä ”Kirjaudu ulos”.

Viestien kirjoittaminen ja hakeminen

Viestejä voi kirjoittaa jo olemassa oleviin viestiketjuihin tai aloittaa uuden viestiketjun. Viestit kirjoitetaan kunkin sivun lopussa olevaan kenttään. Jos haluat vastata johonkin tiettyyn viestiin, klikkaa kyseisen viestin oikeassa laidassa olevaa ”Vastaus”-kenttää.

Tekstikenttään voi halutessaan lisätä linkkejä kirjoittamalla halutun osoitteen kenttään (esim. www.kaikkisyovasta.fi). Teksti muuttuu linkiksi samalla, kun vastaus lähetetään. Linkit eivät kuitenkaan saa olla mainoslinkkejä.

Vanhat keskustelut

Syöpäjärjestöjen vanhan keskustelufoorumin viestiketjut on koottu arkistoon. Arkistossa oleviin viestiketjuihin ei voi kirjoittaa, mutta viestejä voi lukea.

Keskusteluarkisto(avautuu uudessa ikkunassa)

Ohjeita

Markkinointi on kiellettyä

Syöpäjärjestöt on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen kansalaisjärjestö, jonka sivuille ei kuulu yksittäisten tuotteiden markkinointi. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa viestejä, jos on syytä epäillä, että viestein tarkoituksena on markkinoida tuotteita tai palveluja joko suoraan tai epäsuoraan tekstissä tai linkittämällä viesti kaupalliselle sivustolle.

Ylläpito voi myös poistaa loukkaavat tai muuten palstalle kuulumattomat viestit. Keskustelufoorumi voidaan väliaikaisesti sulkea esimerkiksi ilkivallan takia.

Keskustelufoorumilta ei kannata myöskään linkittää muille, Syöpäjärjestöjen ulkopuolella oleville keskustelufoorumeille. Ylläpito voi harkintansa mukaan poistaa viittaukset muihin foorumeihin.

Haastattelu- ja tutkimuspyynnöt

Haastattelu- ja tutkimuspyynnöt tulee lähettää Ylläpidolle osoitteeseen [email protected]. Ylläpito välittää sopiviksi katsomansa pyynnöt keskustelupalstalle. Ilman Ylläpidon hyväksyntää Keskustelufoorumille laitetut haastattelu- ja tutkimuspyynnöt poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Kunnioita muita keskustelijoita

Muiden keskustelijoiden kunnioittaminen tarkoittaa sitä, että palstoja ei käytetä omien uskonnollisten tai ideologisten viestien markkinointivälineenä. Noudata keskusteluryhmien teemoja. Ylläpito poistaa asiattomat tai muutoin foorumille kuulumattomat viestit harkintansa mukaan.

Annetaan kaikille keskustelurauha!

Internet on aina julkinen

Keskustelijoiden kannattaa muistaa, että ryhmiin lähetettyjä viestejä voivat lukea nekin, jotka eivät käy itse foorumilla. Viestejä voi etsiä esimerkiksi nimimerkin tai aihealueen perusteella internetin hakukoneilla. Omaa henkilöllisyyttään voi suojata valitsemalla nimimerkiksi jonkun muun kuin oman etu- ja sukunimensä.

Näin onnistut parhaiten

Keskustelun avulla voit saada vertaistukea ihmisiltä, jotka ovat kokeneet saman tai ovat samassa elämäntilanteessa kanssasi. Tässä muutamia ohjeita onnistuneeseen keskusteluun:

  • Pysyttele yleisissä asioissa, älä anna yksityiselämäsi yhteystietoja julkiselle palstalle. Sitä varten on olemassa kahdenkeskiset viestit.
  • Palstoilla olevat keskustelijat ovat eri vaiheissa sairautta. Jaa myötätuntoa, kokemuksiasi ja ole kannustava. Älä kirjoita kiivastuneena äläkä anna neuvoja kuulopuheiden perusteella, vaan kerro vain omasta kokemuksestasi.
  • Älä mainosta mitään, jokaisella on oma vakaumus. Piilomarkkinointilinkit poistetaan.
  • Kerro ylläpidolle asiattomista viesteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi nimeltä mainittuihin henkilöihin kohdistuvat hyökkäykset.
  • Ensikertalainen: käytä hakuja, niiden avulla löydät nopeasti itsellesi tärkeitä viestejä.

Hyvää keskustelua!

Ongelmia, kysymyksiä, palautetta?

Lähetä sähköpostia ylläpidolle: [email protected]