Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.

Tutustu eri artikkeleihin alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.

Syöpä-lehti | 2019

Onneen kuuluu myös surua

Roosa nauhan suunnitellut taiteilija Seela Sella on kohdannut syövän monta kertaa läheltä ja tietää, että onnelliseenkin elämään kuuluu surua. Elämä on monimutkaista ja rikasta, eikä sitä voi ratkaista tässä ja nyt.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Tunnen mielihyvää auttaessani muita

Aarne Sujala on vetää Suomen pohjoisinta osastoa Utsjoella, Suomi-neidon päälaella.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Luonto tuo voimaa

Joskus hyvä olo on yhtä lähellä kuin lähin meri, järvi tai metsä. Luonnolla on ihmeellinen voima elvyttää ja rentouttaa. Luonnon voimaannuttavaa vaikutusta hyödynnetään myös Syöpäjärjestöjen tarjoamalla Meren aalloilla -melontakurssilla.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Nukkekotiharrastus vie syövän pois mielestä

Pullistuma kaulassa paljasti Leena Asikaisen kilpirauhassyövän. Syöpä on leikattu kahdesti ja viimeisimmän kontrollin mukaan sitä ei enää ole.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Martti Suosalolle puutarhanhoito on lohduttavaa

Tänä vuonna Roosa nauha -keräyksessä on mukana useampia näyttelijöitä. Martti Suosalo on yksi heistä.
Loistavalla urallaan hän on näytellyt myös syöpäpotilasta muun muassa elokuvassa Kulkuri ja joutsen, jossa hän oli Reino Helismaan roolissa. Helismaa kuoli syöpään jo 51-vuotiaana.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Toivoa tarinoista

Kun munasarjasyöpään sairastunut Sari Tynkkynen koki syöpähoitojen aikana synkimpiä hetkiä, hän ahmi netistä kaikki syöpätarinat mitä löysi. Niistä löytyi toivo, jonka hän haluaa nyt oman tarinansa kautta jakaa eteenpäin.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Asenne ratkaisee

Syövät ovat yleisesti ottaen harvinaisia alle 35-vuotiailla, mutta silti joka vuosi noin 80 nuorta eli 15–19-vuotiasta sairastuu syöpään. Yksi heistä on Nea Huttunen, jolla todettiin hodgkinin lymfooma 17-vuotiaana joulukuussa 2016.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Aihe tuli kuin tarjottimella

Koomikko Anitta Ahonen sairastui kohdunrungon syöpään 2014. Tuolloin hän alkoi naurattaa yleisöään myös syöpäaiheisilla jutuilla ja huomasi rikkovansa tabuja.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Yleinen ja yleistyvä kohdunrungon syöpä

Kohdunrungon syöpiä eli kohtusyöpiä todetaan nykyisin aikaisempaa enemmän. Suomalaisten vanhetessa kohtusyövän arvioidaan yleistyvän entisestään, mutta ikä ei ole suinkaan ainoa tämän syövän riskitekijä.

Lue artikkeli