Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.

Tutustu näköislehteen alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.

Syöpä-lehti | 2022

Lapsipotilaasta lääkäriksi

Melanoomaan sairastuminen lapsena sai Anna Rukon muuttamaan omat kokemuksensa voimavaraksi toimia muiden hyväksi.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Levinnyttäkin melanoomaa hoidetaan hyvin tuloksin

Ihomelanooma lisääntyy edelleen, mutta sen hoidot ovat kehittyneet suurin harppauksin. Levinneenkin taudin kanssa voidaan usein elää vuosia.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Luomihuoliin pyritään reagoimaan nopeasti

Huolestuttavalta vaikuttava luomi tai ihomuutos kannattaa käydä näyttämässä omassa terveyskeskuksessa. Pääkaupunkiseudulla asuvien on myös mahdollista lähettää sähköisen palvelun kautta kuva lääkärille alustavaa diagnoosia varten.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Hyvä vai paha aurinko?

Ruskettunut iho on useimpien mielestä edelleen hyvännäköinen, vaikka ruskettuneella emme ehkä tarkoita yhtä tummaksi paahdettua ihoa kuin 80-luvulla. Onneksi asenteet ovat muuttuneet, kymmenisen vuotta sitten 76 prosenttia oli sitä mieltä, että ruskettunut iho on hyvännäköinen, nyt sitä mieltä on enää 63 prosenttia.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Aina on hyvä sää pyöräillä

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Seppo Rajaniemi on sananmukaisesti liikkuva ihminen. Hänen hyvä hetkensä liittyy usein liikuntaan ja erityisesti pyöräilyyn.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Tavoitteena on estää eturauhassyövän aiheuttamat kuolemat

Anssi Auvinen on Tampereen yliopistossa epidemiologian professorina ja Eturauhassyövän tutkimuskeskuksen johtaja. Hänelle myönnettiin Syöpäsäätiön suurapuraha viime vuonna.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2022

Voin hyödyntää työkokemustani vapaaehtoistyössä

Lappeenrantalainen Leena Eloranta sairasti melanooman ja on nyt vahvasti mukana Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoiminnassa. Hän on löytänyt itselleen sopivan paikan Suomen Syöpäpotilaiden hallituksesta ja Saimaan Syöpäyhdistyksen vertaistukijana.

Lue artikkeli