Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.

Tutustu näköislehteen kuvan alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.

Syöpä-lehti | 2024

Koen syöpätyön olevan jokaisen asia

Riikka Mahlamäki-Kaistinen lähti Syöpäjärjestöjen vapaaehtoiseksi, koska halua antaa omasta ajastaan hyvään tarkoitukseen. Pitkän vapaaehtoistaipaleen myötä hänet valittiin Keski-Suomen yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Nuorten urheilijoiden puolustaja nuuskaa vastaan 

Erkka V. Lehtola on jalkapallovalmentaja ja -vaikuttaja, joka ohjaa nuoria maajoukkuelupauksia intohimolla. Vajaat kaksi vuotta sitten hän aloitti taistelun nuuskaa vastaan yhdessä Syöpäjärjestöjen kanssa, sillä häntä vaivasi päihteen yleisyys nuorten urheilijoiden keskuudessa ja nuuskateollisuuden häikäilemättömyys markkinoinnissaan.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Tupakointi vähenee – keuhkosyöpä harvinaistuu

Keuhkosyöpäluvut eivät yleensä yllätä syöpäepidemiologeja, sillä muutokset tupakoinnissa heijastuvat niin selvästi sen ilmaantuvuuteen.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Syöpähoidoista voi seurata hermoston oireita

Syöpäsolujen tuhoamiseen tarkoitettujen sytostaattien käyttö saattaa aiheuttaa epämiellyttäviä hermostollisia oireita eli neuropatiaa. Ongelma helpottaa yleensä ajan myötä, myös liikunnasta on mahdollista saada apua.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Nurian toinen elämä

Espanjalainen Nuria Rivas muutti kaksi vuotta sitten Euraan lähihoitajan työn perässä. Hän arvelee, ettei olisi edes huomannut tilaisuutta ilman sairastumistaan syöpään.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Seulonta voisi paljastaa varhaisen keuhkosyövän

Vaikeasti diagnosoitava keuhkosyöpä kehittyy tyypillisesti vuosien tupakoinnin jälkeen. Uuden tutkimuksen perusteella valitun väestöryhmän seulonnalla voitaisiin säästää ihmishenkiä.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Voiko autokolari olla lottovoitto?

Marika Kojon hautajaisissa lauletaan lauluja, syödään mansikkakakkua ja juodaan viskipaukut. Mutta niitä kalentereja, joihin päivämäärä merkitään, ei ole vielä painettu.

Marika Kojon keuhkosyöpä löytyi kolarin jälkeisessä tutkimuksessa.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Suru iski rajusti

Tero Vesterinen on soittanut koko ikänsä. Nyt hänellä on kiihkeä keikkakesä takana Vesterinen-yhtyeensä kanssa.  Bändin jäsenet suunnittelivat yhdessä tämän vuoden Roosa nauhan.

Lue artikkeli