Syöpä-lehti
2021

Luonto on kuin lääke

Niina Turunen on Saimaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtajana monessa mukana ja kotona neljän lapsen uusioperheessäkin riittää vipinää.

Työ syöpäyhdistyksessä on monipuolista ja laajaa, haastavaakin toisinaan.

”Meitä on yhdistyksessä vain muutama palkattu henkilö ja sen lisäksi laaja joukko vapaaehtoistoimijoita. Minua asioiden ja haasteiden ratkominen, sujuvoittaminen ja yksittäisten ihmisten asioihin vaikuttaminen on aina kiinnostanut”, Nina Turunen kertoo.

”Kun työssä paljon ajattelee, kohtaa ihmisiä, taklaa johtajana haasteita ja luotsaa perheen arkea kaikissa vivahteissaan, täytyy välillä osata nollata oma päänsä. Omien ajatustensa kuuleminen ja niiden äärelle pysähtyminen on tärkeää. Kun tarvitsen tauon ja pään nollauksen, vetäydyn luontoon. Hiljaisuus, linnunlaulu ja Saimaa lataavat akkuni. Istahdan kalliolle tai mökin laiturille ja nautin hiljaisuudesta.  Täytyy ajoissa tunnistaa, milloin tarvitsee hetken vain itselleen.”

”Olen koonnut itselleni sellaisia paikkoja arkeeni, joihin tiedän pääseväni helposti hetkeksi. Iltakävelyä varten läheinen metsäpolku tai tie maaseudun rauhassa, mökillä rantakallio. Luonto on vähän kuin varalla oleva lääke – otetaan tarvittaessa ja oltava helposti saatavilla. Nautin sitä säännöllisesti.”

 

Teksti: Anu Kytölä
Kuva: Pia Alatalo