Henkilötietojen käsittely neuvontapalvelussa

Suostumukseen perustuva henkilötietojen käsittely

Valtakunnallinen neuvontapalvelu on Syöpäjärjestöjen ylläpitämä neuvontapalvelu kaikille, joilla on syöpään liittyviä kysymyksiä tai jotka kaipaavat tukea syövästä selviytymiseen.

Yhteydenottaja voi halutessaan pysyä anonyyminä. Neuvontapalvelun henkilökunta ei vaadi sellaisia henkilötietoja, joiden perusteella yhteydenottajan voisi tunnistaa.

Neuvontapalvelun henkilökunta vastaa viestiisi mahdollisimman pikaisesti.  Neuvonta on luottamuksellista: neuvontahoitajia sitoo vaitiolovelvollisuus. Vain neuvontahoitajilla on oikeus lukea viestit.

Neuvontapalvelu vastaa viestiin joko sähköpostitse tai soittamalla. Vastausta varten yhteydenottaja antaa joko sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa. Lomakkeella jätetyt tiedot tallentuvat WordPress-järjestelmän kautta Amazonin eu-west-1 -palvelinkeskuksen tietokantaan, josta neuvontapalvelun työntekijät poimivat viestin. Poimittuaan viestin he poistavat WordPress-järjestelmän kautta näkyvän viestin. Tietokanta varmuuskopioidaan Amazonin eu-west-1 -palvelinkeskuksessa Irlannissa päivittäin, ja varmuuskopioita säilytetään vuoden ajan. Henkilötietoja ei käsitellä EU:n alueen ulkopuolella.

Suostumuksen peruuttamisen lisäksi sinulla on oikeus:

  • päästä omiin henkilötietoihin
  • tietojen oikaisemiseen
  • tietojen poistamiseen
  • käsittelyn rajoittamiseen
  • käsittelyn vastustamiseen

Yhteydenottajan tietoja ei luovuteta ulkopuolisille, eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen. Neuvontapalvelu seuraa palvelun käyttöastetta laskemalla päivittäisten yhteydenottojen lukumäärään, mutta lukuja käytetään ainoastaan tilastointitarkoitukseen.

Rekisterinpitäjä: Suomen Syöpäyhdistys ry, Unionikatu 22, 00130 Helsinki

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa: Terveysosaston johtaja Marika Skyttä, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki. [email protected] puh. 044 298 2606

Tietosuojavastaava: Tapio Luostarinen [email protected] puh. 050 4647 028