Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.

Tutustu näköislehteen alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.

Syöpä-lehti | 2020

Lääkärisuhde on levinneen rintasyövän hoidon kulmakivi

Levinnyttä rintasyöpää sairastavat potilaat toivovat pysyvää lääkärisuhdetta sekä yksilöidympää tietoa sairaudestaan. Myös laajemmalle psykologiselle tuelle on sekä potilaan että hoitavan lääkärin näkökulmasta selkeä tarve.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Joka vuosi tulee 30 000 syytä tehdä vapaaehtoistyötä

Markku Kortelainen on vapaaehtoisena Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Toiminta- ja Palvelukeskuksessa Meri-Karinassa, Turussa.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Palaatko työhön? – Tarjolla on apua ja tukea

Joka kolmas syöpään sairastunut on työikäinen. Syöpä saattaa mullistaa elämän ja hoitojen jälkeen työhön ei palaa sama ihminen.

Lue artikkeli
Potilaan tarinaSyöpä-lehti | 2019

Yrittäjä palasi työhön heti kun jaksoi

Pirkkalainen Jarmo Hautamäki on ollut yksityisyrittäjä vuodesta 2008. Yhden miehen maahantuontia harjoittavassa firmassa puuhaa riittää. Sairastuminen oli yrittäjälle tiukka paikka. Firma oli pistettävä telakalle.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

”Rakensin vahvan ihmisen identiteetin”

”Tällä levinneisyydellä ja syövän pahanlaatuisuusasteella ennuste on miinusmerkkinen.”
Vain kaksi prosenttia elää 10 vuotta, kävi ilmi ennusteesta. Silti Marika Kaipainen voi hyvin kuusi vuotta sairastumisen jälkeen, vaikka syöpä on uusinut kolmesti.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Seksuaaliterapia voi palauttaa luottamuksen omaan kehoon

Pari vuotta sitten seksuaaliterapeutti Anne Saariston luokse tuli miehensä kanssa nainen, jolla oli syöpäleikkauksen seurauksena avannepussi kyljessään. He keskustelivat, mitä seksi merkitsi heille ennen sairautta ja mitä se merkitsee nyt.

Lue artikkeli
Potilaan tarinaSyöpä-lehti | 2019

Koira löytää syövän

”Koira pystyy tunnistamaan syöpänäytteen lähes sataprosenttisesti. Mikään laite ei kykene vastaavaan”, Anna Hielm-Björkman kertoo.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2019

Huutia huuhaalle

Lääketieteen edistyksestä huolimatta mitä eriskummallisimmat uskomushoidot pitävät sitkeästi pintansa. Myös syövän ja syöpähoitojen ympärillä velloo monia uskomuksia, joihin professori Juhani Knuuti ottaa kantaa.

Lue artikkeli