Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta.

Tutustu eri artikkeleihin alta, jossa voit lukea kattavammin eri aiheista.

Syöpä-lehti | 2024

Tue nuorta olemaan erossa tupakka- ja nikotiinituotteista

Sähkötupakan ja nikotiinipussien käyttö on yleistynyt nuorten keskuudessa.
Koulun vessasta pelmahtaa makean imelä tuoksu. Katukuvassa tarkkanäköinen voi nähdä nuoren kädessä värikkään kiekon, jossa lukee ”strawberry” ja nuori livauttaa pakkauksesta valkoisen tyynyn lähes huomaamattomasti ylähuulensa alle.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Valitse laajasta kurssitarjottimestamme omasi

”Syöpäjärjestöt tarjoaa vuosittain kymmeniä kursseja syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen”, kertovat kuntoutuksen asiantuntijat Tuire Muona ja Minna Enqvist. Kursseilla on tavoitteena löytää kullekin osanottajalle sopivia keinoja oman jaksamisen ja arjen pyörittämisen tueksi.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Kohtaamiset antavat voimia neuvontahoitaja Miia Sjöblomille

Miia Sjöblom tekee tällä hetkellä juuri sitä työtä jota toivoikin, kun hän itse nuorena sairasti syöpää sairaalan sängyssä.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Jyrki Itäsalmi: ”Aina kannattaa toivoa”

Seinäjokelaiset Jyrki ja Heidi Itäsalmi ovat olleet neljästi mahdottoman edessä. Jyrki sai nuorena aivovamman ja Heidi oli menehtyä syömishäiriöön. Sitten lymfooma iski kaksi kertaa Jyrkiin. Mutta aina vain pariskunta jaksaa uskoa tulevaan.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Väriä lautaselle

Keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen suosii mutkatonta ruuanlaittoa, satokausiajattelua ja kotimaisia juureksia. Ruuan pitää olla nautinto kaikille aisteille: ensin syödään silmillä, sitten vasta suulla.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Lisää väkeä vapaaehtoistöihin

Leena Keinänen on vapaaehtoinen  Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksessä Kuopiossa. Hänen toiveenaan on, että yhdistykseen tulisi lisää vapaaehtoisia tekemään antoisaa työtä hänen kanssaan.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2023

Miten jatkaa elämää kontrollien jälkeen – Syöpä ohi, vai onko?

Pelon tunne on normaali ja luonnollinen reaktio. Näin vakuuttaa psykologi Arto Pietikäinen. Pelkoja ei kannata torjua. Ne voi oppia kohtaamaan uudella tavalla, jolloin voi jatkaa elämää vahvistuneena.

Lue artikkeli