Syöpä-lehti | 2024

Simon le Roux: Suolistosyöpä on todennäköisesti täysin hoidettu, avanne jäi.

Syksyllä 2018 Simon le Roux mietti, mikä hänen ruoansulatustaan vaivasi. Oliko kyse suolistosyövästä?  Hän ei keksinyt muita vaihtoehtoja. Kukapa terve ja urheilullinen viisikymppinen mies, joka syö ja elää terveellisesti, haluaa miettiä syöpää. Hänellä ei ollut aikaisemmin minkäänlaisia ruoansulatusongelmia.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2024

Huomio seksuaalisuuteen – eturauhassyöpä

Eturauhassyöpään käytettävät hoidot vaikuttavat yleensä aina seksielämään ja erektiokykyyn. Hoitoon liittyvissä ratkaisuissa on tärkeää kiinnittää huomiota elämänlaatuun.

Lue artikkeli

Syöpä ja seksuaalisuus

Syöpään sairastuminen voi vaikuttaa monin tavoin seksuaalisuuteen. Vaikutukset ovat aina yksilöllisiä ja tilannekohtaisia.

Lue artikkeli

Hedelmällisyyden säilyttäminen

Syöpähoidot voivat vaikuttaa sairastuneen hedelmällisyyteen. Hoitojen aikana hedelmällisyys pyritään turvaamaan, mutta aina se ei ole mahdollista.

Lue artikkeli

Syöpä-lehti

Syöpä-lehti välittää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa syöpätautien ehkäisystä, hoidosta ja tutkimuksesta. Digilehti sisältää myös artikkeleita, joita paperilehdessä ei ole.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2021

Hoitojen vaikutus seksuaalisuuteen olikin odotettua pienempi

Monet naiset kokevat erityisesti rintojen ja hiusten olevan naisellisuutensa ydintä ja niiden menetys saattaa iskeä rajusti omaan seksuaalisuuteen. Rintasyöpää esiintyy eniten yli 50-vuotiailla naisilla, mutta Mari Putkonen sairastui jo 44-vuotiaana. Aggressiivisen syövän vuoksi toinen rinta poistettiin kokonaan vuonna 2013.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2021

Apua eturauhassyövän jälkeisiin oireisiin

Valtaosa eturauhassyöpäpotilaista toipuu sairaudesta, mutta hoidoista seuraa usein seksuaalisia vaikeuksia ja virtsaamiseen liittyviä ongelmia. Fysioterapian professori emeritus Esko Mälkiä sai eturauhassyöpädiagnoosin vuonna 2010.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2021

Kaunis ja haluttu – syövästä huolimatta 

Syöpä ei vie ihmisyyttä – kokemuksia kehosta ja seksuaalisuudesta –kirjoituskilpailun voittaja

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2021

Seksuaalisuus on aarrearkku

Olet seksuaalinen sairaanakin. Seksuaalisuudesta kannattaa puhua, eikä vain arvailla toisen ajatuksia ja tunteita, sanoo seksuaaliterapeutti Hannele Arvekari.

Lue artikkeli
Syöpä-lehti | 2020

Syövän periytyvyys herättää kysymyksiä

Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluihin tulee paljon kysymyksiä syöpäriskin periytyvyydestä.
Kokosimme tähän viisi yleisintä kysymystä ja vastauksemme niihin.

Lue artikkeli